Elins Förlossningsberättelse

(En kund som delar med sig av sin historia, tusen tack!)

August var beräknad till den 8 Juni, den 8 Maj skrev jag på Facebook -“En månad till beräknad bebis, låt månaden gå fort.”

Hur fort denna månad skulle gå blev jag varse om dagen efter, den 9 Maj. Skulle träffa andra blivande mammor runt lunch så morgonen spenderades i sängen. Jag o min man låg o pratade o tog det lugnt. Men vid 11.30 fick jag en lite starkare sammandragning än dom tidigare jag haft, men reagerade inte så mycket på det. Strax efter knäppte det till inne i kroppen o jag sa på skämt att det kanske var vattnet som gick.

När jag efter en liten stund gick på toaletten så sa det splash på golvet. Hade lite svårt att förstå vad som var på väg att hända så var tvungen att gå o prata med min bästa kompis o även granne. Hon bad mig snällt att ringa till förlossningen för bebis var så klart på väg. Nja jag tyckte det var viktigare att äta frukost, för energi är ju viktigt vid en förlossning..om det nu var så att det var dags…

Efter en timme kommer vi iväg till sjukhuset o så fort jag sätter mig i bilen så drar värkarna igång rejält. Hinner bli lite rädd att vi inte ska hinna, men snart är vi framme. Kommer in med inte så mycket värkar så jag får ligga med CTG i 1 timme. Värkarna är inte så värst starka så andas igen dom. Boom, där kom första krystvärken. Ringer på klockan så en sjuksköterska kommer. Hon tror väl inte att det är dags redan nu. Har ju inte haft värkar så länge o det är en månad till BF, men hon kollar mig. Jodå, 10 cm öppen o det är dags för förlossning. Då börjar jag gråta o vill inte alls vara med om nån förlossning. Insåg väl helt plötsligt vad som hände. In på förlossningen i en rullstol, upp på en brits, lite lustgas. Tror mest att jag bara skrek i lustgasen för jäklar vad ont det gjorde. Men helt plötsligt låg det en perfekt liten kille på mitt bröst, vilken kärlek till detta lilla nya liv, vår August

När vi kom in på förlossningen så var klockan 14.15 o 14.55 var han ute, första värken kände jag 11.30 o det var en månad för tidigt!