Gravidfotografering i skåne

Gravidfotografering på vintern

November månad är här och det är 34 dagar kvar till julafton. Vilket känns helt galet då vi i Skåne haft 10-12 grader fram till nu, ingen vinter känsla över huvud taget med andra ord. Men under helgen har vi både haft minusgrader och fått lite snö. Är vintern på väg nu?

Kan man då fota ute på vintern? Är inte de kallt?

Jo, det kan vara SVIN kallt! Rent ut sagt. Jag har genomfört en gravidfotografering på vintern när det var 15 minusgrader och det var så illa att jag inte kände mina fingrar till sist.
Men vi genomförde fotograferingen och det blev riktigt bra!

Oroar er inte för kylan!
Jag har mina knep för att vi ska klara av den och få till fantastiska bilder. Nedan följer några tips till dig och knep från mig på hur vi går till väga.

  • Klä dig varmt med leggings och riktigt sköna skor, helst med raggsockor i också. Klänningarna är långa och inget som kommer synas på bilderna.
  • Jag har med mig värmepåsar som man fäster på kroppen, kan ha i skorna och hålla i händerna. De värmer mer än vad man tror och är riktigt skönt att ha.
  • Vi fotar kortare stunder och tar många pauser för att värma oss. Under dessa pauser har jag en varm vetekudde du kan låna och jag bjuder på varm dryck.
  • Skulle det trots allt ovan vara för kallt, ja då sätter vi oss i bilen en liten stund och får tillbaka värmen

Under vintern passar det bäst att fota på morgonen eller förmiddagen då ljuset är som bäst. Jag har några riktigt magiskt fina platser att fota på.

Nu håller vi bara tummarna för mer snö i Skåne, jag står redo.

En vinterfotografering passar er med BF i Januari, februari, mars, och april.

Önskar du se fler bilder från en gravidfotograferingar på vintern kan du kika HÄR