Villkor

Bokning

Boka en fotografering gör man genom att skicka in en “Bokningsförfrågan” via hemsidan.

En förfrågan är inte bindande förrän vi har bekräftat ett datum för fotograferingen och boknings avgiften är betald.

Avbokning Boknings avgiften återbetalas ej.

Ombokning Alla kan vi bli sjuka och om så är fallet – hör av dig!

Skulle det bli dåligt väder med mycket regn & blåst exempelvis, då bokar vi självfallet om fotograferingstiden helt kostnadsfritt. Jag måste också kunna leverera bilder som jag kan stå för och självfallet påverkas detta av väder och vind.

Leverans av bilder

Efter det att ni som kund gjort klart ert urval av vilka bilder ni önskar köpa,  tar jag ytterligare en titt på dessa. Det kan hända att jag behöver lägga lite mer tid på några av bilderna. Inom några dagar efter att ert urval är klart och slutfakturan är betald – är också era bilder klara för leverans. 

Bilderna levereras via ett webbgalleri och ni är då i behov av en dator för nedladdningen. Jag levererar endast bilder i .JPG format.

Bilderna levereras digitalt, i både högupplöst- och internetanpassat format..

Önskar ni dela bilderna med nära och kära kan ni göra detta via ert privata webbgalleri och ni kan ladda ner bilderna till flera enheter. 

Bilderna får självfallet inte säljas vidare och inga filter får i efterhand appliceras!

Detta är mitt konstverk och finns önskemål förväntar jag mig att ni tar det direkt med mig.

Betalning

Betalningen sker mot faktura via Frilans Finans eller via swish

Vid bokning betalas en  bokningsavgift och det är inte förrän efter att den blivit betald som bekräftelse av bokningen sker. På slutfakturan räknas sedan denna summan av.

Slutfakturan skickas ut efter att ni gjort ert urval av bilder och skickas till de mobilnummer som är angivet vid bokningstillfället. Bilderna levereras när slutfakturan är betalt.

Betalningsvillkor på slutfakturan är 20 dagar.

Bildlagning & Bildpublicering

Era bilder lagras i 1 års tid efter fotograferingen. Skulle ni bli av med dom, datorn gå sönder eller ni önskar beställa fler från urvalet, då löser vi det självfallet.

Efter 1 års tid lagras endast de bilder som jag valt ut och som eventuellt representeras i portfolio, sociala medier, hemsidan eller liknande sammanhang.

Alla bilder lagras på en extern hårddisk och en molnbaserad tjänst för allas säkerhet.

Kunden godkänner att fotografen får använda bilderna i sin normala marknadsföring. Önskar ni godkänna bilder först innan publicering så ordnar vi givetvis detta.

Urval & Redigering

Jag väljer noga ut de bilder som jag tycker är de bästa efter vår fotografering. 

Jag levererar ett första utkast av bilderna inom 14 dagar och då kan ni gå in i ert privata webbgalleri för att göra ert urval av bilderna. Observera att bilderna i utkastet har min logga och den plockas bort först efter betalning. 

Utkastet innehåller mellan 20-30 bilder och albumet för urval ligger öppet i 7 dagar. Har inget urval gjorts efter dessa 7 dagar stängs albumet och en faktura utgår för vald fotografering. 

Jag redigerar bilderna utefter min personliga bildstil och det är korrigering av kontrast, ljusstyrka, skuggor mm. Genom att boka och genomföra en fotografering med mig är ni också införstådda över min bildstil och har accepterat denna.

Under fotograferingen är det ert ansvar att se till att bl.a. barn är rena runt munnen, att det inte ligger en synlig snusdosa/mobil i er ficka, att håret inte är i ansiktet eller att ett plagg sitter tokigt.

Jag kan göra mindre retuscheringar mot en betalning, men har rätten att neka om det går emot min policy. Jag gör aldrig några större ändringar i någons utseende. Jag står för allas olika utseende och måste kunna stå för det även vid leverans och publicering av bilder. 

Användningsrätt

Ni får använda bilderna fritt på internet, framkalla och skapa produkter. Bilderna får dock inte beskäras, redigeras eller förändras på något sätt efter leverans. Däremot är det helt okej med de automatiska beskärningarna som kan ske vid publicering på sociala medier.

Vid publicering på internet blir jag glad om ni vill ange nedan; 

Foto: @fotografmarih #fotografmarih eller tagga mig på annat sätt. 

GDPR

De personuppgifter som kommer att sparas är uppgifter om uppdrags kontakt, kontaktuppgifter samt bilder. Kontaktuppgifterna sparas i 7 år då det är ett krav enligt bokföringslagen.

Efter 7 år kommer uppgifterna tas bort och kvar är då bara bilder som jag förbehåller mig rätten att spara utan tidsbegränsning om inte annat avtalats skriftligen.

Uppgifter kan komma att delges till tredje part så som revisor eller myndigheter om lagar och regler kräver det. Som kund har du dock alltid rätten att begära ut den informationen som finns lagrad. 

Undrar du över något är ni alltid välkomna att ta kontakt.

Presentkort

Presentkort är giltiga i ett år från inköpstillfället, om inte annat anges. Presentkortet är inte personligt och därför en fin gåva att ge bort.

Det går inte att byta in presentkortet mot kontanter.