Allmänna Villkor

Bokning

Boka en fotografering gör man genom att i första hand skicka in en “Bokningsförfrågan” via hemsidan. 

En förfrågan är inte bindande förrän vi har bekräftat ett datum för fotograferingen och bokningsfakturan är betald.

 

 

Avbokning Bokningsfakturans värde på 500kr återbetalas ej.

 

 

Ombokning Alla kan vi bli sjuka och om så är fallet – hör av dig!

Extra viktigt i dessa tider att vi är rädda om varandra.

 

Skulle det bli dåligt väder med mycket regn & blåst exempelvis, då bokar vi självfallet om fotograferingstiden helt kostnadsfritt. Jag måste också kunna leverera bilder som jag kan stå för och självfallet påverkas detta av väder och vind.

 

Betalning

Betalningen sker mot faktura via Frilans Finans.

Vid bokning skickas en bokningsfaktura på 500kr. Betald faktura garanterar din bokning och dras sedan av på din slutfaktura.

Fakturan kommer till mailen som är angiven vid bokningstillfället.

Slutfakturan skickas ut efter att ni gjort ert urval av bilder. Bilderna levereras när slutfakturan är betalt.

Urval & Redigering

Jag väljer noga ut de bilder som jag tycker är de bästa efter vår fotografering. 

Jag levererar ett första utkast av bilderna inom 14 dagar och då kan ni gå in i ert privata webbgalleri för att göra ert urval av bilderna. Observera att bilderna i utkastet har min logga och den plockas bort först efter betalning. 

Utkastet innehåller 20-30 bilder och albumet för urval ligger öppet i 7 dagar. Har inget urval gjorts efter dessa 7 dagar stängs albumet och en faktura utgår för vald fotografering. Önskar man öppna upp albumet utgår en administrativavgift på 200kr.


Jag redigerar bilderna utefter min personliga bildstil och det är korrigering av kontrast, ljusstyrka, skuggor mm. Genom att boka och genomföra en fotografering med mig är ni också införstådda över min bildstil och har accepterat denna.

Det är ert ansvar att se till att, exempelvis, barn är rena runt munnen under en fotografering och att det inte ligger en synlig snusdosa i er ficka, håret är i ansiktet eller att ett plagg sitter tokigt. Jag kan göra mindre retuscheringar men för större arbeten tar jag ut en kostnad utefter arbetstid för arbetet.

Leverans av bilder

Efter det att ni som kund gjort klart ert urval av vilka bilder ni önskar köpa så tar jag ytterligare en titt på dessa och kan hända att jag behöver lägga lite mer tid på några av bilderna. Inom några dagar efter att ert urval är klart är bilderna klara för leverans. 
Bilderna levereras via ett webbgalleri och ni är då i behov av en dator för nedladdningen. Jag levererar endast bilder i .JPG format.
Bilderna levereras både hög- och lågupplösta.

 

Önskar ni dela bilderna med nära och kära kan ni göra detta via ert privata webbgalleri och ni kan ladda ner bilderna från flera olika enheter. 

Bilderna får självfallet inte säljas vidare och inga filter får i efterhand appliceras!

Detta är mitt konstverk och finns önskemål förväntar jag mig att ni tar det direkt med mig.

 

 

Bildlagring & Bildpublicering

Era bilder lagras i 1 års tid efter fotograferingen. Skulle ni bli av med dom, datorn gå sönder eller ni önskar beställa fler från utkastet, då löser vi det självfallet.

Efter 1 års tid lagras endast de bilder som jag valt ut och som eventuellt representeras i portfolio, sociala medier, hemsidan eller liknande sammanhang.

Alla bilder lagras på en extern hårddisk och en molnbaserad tjänst för allas säkerhet.

Kunden godkänner att fotografen får använda bilderna i sin normala marknadsföring. Önskar ni godkänna bilder först innan publicering så ordnar vi givetvis detta.

Användningsrätt

Ni får använda bilderna fritt på internet, framkalla och skapa produkter. Bilderna får inte ändras på något sätt efter leverans, detta gäller även filter på t.ex. Instagram eller göra bilderna svartvita. Ni får gärna använda bilderna som profil/omslagsbild på Facebook. 

 

Vid publicering blir jag glad om ni vill ange Foto: @fotografmarih #fotografmarih

Personuppgifter (GDPR)

De personuppgifter som kommer att sparas är uppgifter om uppdrags kontakt, kontaktuppgifter samt bilder. Kontaktuppgifterna sparas i 7 år då det är ett krav enligt bokföringslagen.

 

Efter 7 år kommer uppgifterna tas bort och kvar är då bara bilder som jag förbehåller mig rätten att spara utan tidsbegränsning om inte annat avtalats skriftligen.

 

Uppgifter kan komma att delges till tredje part så som revisor eller myndigheter om lagar och regler kräver det. Som kund har du dock alltid rätten att begära ut den informationen som finns lagrad. 

 

Undrar du över något är Ni alltid välkomna att ta kontakt.

Presentkort

Presentkort är giltiga i ett år från inköpstillfället, om inte annat anges. Presentkortet är inte personligt och därför en fin present att ge bort.


Det går inte att byta in presentkortet mot kontanter. 

Ångerrätt 14 dagar från inköp.