Add Your Heading Text Here

Barn- & Familjefotografering

Barnfotografering

Jag började själv att fotografera när jag fick min dotter 2009. Men att ta bilder på sitt barn kan vara knepigt. Man tar till alla medel man kan och ändå får inte bilderna det där lilla extra. Kanske vill barnen inte sitta sill eller vägrar dom att titta in i kameran.

Det är lugnt – vi gör en rolig aktivitet av allt där fotograferingen bara är en del av upplevelsen!

En annan fördel att låta någon annan sköta fotograferingen är att man själv kan släppa allt och bara stå bredvid eller varför inte vara med på bilderna med sin familj.

Tänk vilka minnen man skapar till sina barn, genom att föreviga en trevlig stund tillsammans.

Men det viktigaste av allt är att det är på barnets villkor.

Jag har valt att rikta in mig på lite olika skeden under barndomen och inom familjen.

“Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss, det vet man inte förrän efteråt.”
- Emil i Lönneberga -

“Att fånga barn på bild kan vara svårt, men Marih har inga problem alls med detta. Direkt mina barn träffade henne så blev dom kompisar och gjorde som hon sa. Resultatet blev underbara bilder.”

/mamma Elin

Om mig bakom kameran

Vem är då jag? Personen som står bakom kameran.

Mitt namn är Marih, jag är 38 år och ursprungligen från Uppsala – men bosatt i Skåne sedan 2006. Bor på en gård utanför Eslöv med min familj, som inkluderar min älskade sambo och våra 3 barn, 2 katter (Zingo & Hasse) samt hunden Hilda. En och annan fasan springer också runt på våran tomt.

Jag är en pratglad och positiv person som inte gillar orättvisor och vill gärna finnas till för alla som behöver de. Blyg som ung men idag bjuder jag gärna på mig själv för att få andra att le och skratta. Andra skulle nog beskriva mig som glad och full av energi. Jag älskar att dela med mig av min lite barnsligare sida och leker och tramsar gärna med barnen jag träffar.

Min mamma gick snabbt bort i cancer 2018 och de har verkligen fått mig o förstå betydelsen över hur viktigt det är med foto och film på nära och kära. Tyvärr är bilderna på henne och oss ihop få, även bilderna på barnen och henne ihop. Något jag kan ångra i efterhand! Många minnen spar vi genom bild, så vänta inte med att ta dom där bilderna och skäms aldrig för att vara den som har mobilen uppe för foto i tid och otid.

Barnets olika åldrar

Nyfödd, 6 månader, 1 år – o.s.v…..

Jag fotar barn i alla olika åldrar och extra kul är det när man kan få följa med på resan från nyfödd till de att dom kan sitta, kan gå och blir större – kanske får de till och med syskon på vägen, det har hänt!

Jag erbjuder fotografering både utomhus och i hemmet, “Lifestyle fotografering”. Tillsammans planerar vi för att ge er och barnet de bästa förutsättningarna till en minnesvärd stund ihop!

“En fotograf helt i min smak =) Leker med barnen och får bilderna att se levande ut.”

/mamma Elisabeth

Nyfödd/Bebis

Nyföddfotografering

Nyföddfotografering är en fotografering som genomförs hemma i bebisens trygga miljö. Ålder på barnet är mellan nyfödd upp till 5 månader.

För att vara säker på att jag har en ledig tid för just dig – hör gärna av dig så tidigt som möjligt och meddela BF så att jag kan avsätta tider för er i min kalender. 

Sitter Session

Barnfotografering, sittersession

När barnet är kring 6 till 9 månader och precis lärt sig att sitta är det verkligen guld läge för en fotografering.

Barnet är nyfiket och mer nöjd – många skratt och roliga miner brukar det bjudas på.

 Jag rekommenderar verkligen alla föräldrar att boka in denna fotograferingen om någon!

Barn & Familj

I ärlighetens namn, hur många bilder har ni på er alla i familjen gemensamt?

Passa på att kombinera en barnfotografering ihop med hela familjen. Njut av en fin stund ihop med lek och skratt, samtidigt som ni förevigar detta i bild.

Såhär går det till...

1 – Kontakta mig!

Om du tror att jag är rätt fotograf för din familj och du gillar min bildstil är det nu ni skickar in en förfrågan. Avser bokningen en nyföddfotografering önskar jag att ni hör av er i god tid innan och meddelar BF. En förfrågan skickar ni in enklast via formuläret längre ner på denna sidan och den är inte bindande.

Tänk på att alltid vara ute i god tid då jag endast tar emot ett begränsat antal bokningar.

2 – Inför fotograferingen

När vi kommit fram till ett datum som passar för fotograferingen bekräftar jag bokningen till er. Ni kommer sedan få en välkomstbroschyr i Pdf med mer information inför fotograferingen och mig når man alltid via mejl eller telefon om frågor uppstår. 

Cirka en vecka innan bokad tid slår jag en signal för att stämma av de sista och svara på eventuella frågor.

3 – Plats & Tid

Beroende på om bokningen avser en nyfödd eller barn fotografering så kan platsen variera. Jag erbjuder fotografering i hemmet för de nyfödda men även utomhus för de lite större barnen. Det är helt upp till er hur ni önskar göra.

Tid på dygnet för fotograferingen anpassas efter barnets behov och tid på året.

4 – Fotograferingen

En nyfödd fotografering får man räkna med att den tar upp emot 2 timmar. Ingen stress. Det kommer behövas tid för både matning, blöjbyte och lite tröstning av ledsen bebis. Jag ser alltid till att ha gott om tid för denna typ av fotografering.

Barn som är från 6 månader är glada krabater men tappar lika fort fokus och blir trötta – räkna med att vi fotar max 60 minuter.

För mig är det viktigt att allt görs på barnets villkor, vill de inte längre så ska ingen tvinga dom heller. Detta ska vara en rolig upplevelse och vi ska ha kul ihop!

5 – Redigering & Urval

Efter vår fotografering gör jag ett urval av de bilder som vi har tagit. Jag gör detta med stor omsorg och kärlek för att kunna leverera de allra bästa bilderna till er!

Urvalet innehåller cirka 30 bilder och inom 14 dagar efter fotograferingen skickar jag ett mail med en länk till ert personliga webbgalleri där ni i lugn och ro, hemifrån, välja ut era favoriter. 

6 – Leverans 

När ni är färdiga med ert urval och meddelat mig om detta, skickas en slutfaktura och jag förbereder leveransen av dina bilderna.

Samtliga bilder levereras färdigredigerade, både högupplösta och webbanpassade. Bilderna är era med fri användning för privat bruk. Då jag lagt ner otroligt mycket kärlek på bilderna  får inte bilderna säljas vidare och ingen egen efter redigering göras!

Add Your Heading Text Here

Detta ingår i din fotografering

3800 kr

Vid bokningstillfället betalas 800 kr för att bekräfta bokningen, beloppet räknas sedan av från slutfakturan.

Önskar du köpa till fler bilder från galleriet går det självfallet bra.
Hela urvalet med ca.30 bilder inklusive fotografering kostar endast 4900 kr
Vid fotografering i hemmet kan körersättning tillkomma beroende på avståndet. 

Lediga tider

JUNI – FULLBOKAT (kölista)
JULI – 2 lediga tider
AUGUSTI – 3 lediga tider
SEPTEMBER – 3 lediga tider

Vid fullbokat är det kölista som gäller och det är okey att skicka in sin förfrågan för att få första lediga tid och stå med på kölistan.

Bokningsförfrågan