Barn & Familjefotografering

 

Jag började faktiskt själv att fotografera när jag fick min dotter 2009. Men att ta bilder på sitt barn kan vara knepigt. Man tar till alla medel man kan och ändå får inte bilderna det där lilla extra. Kanske vill barnen inte sitta sill eller vägrar dom att titta in i kameran.

 

Det är lugnt – vi gör en rolig aktivitet av allt där fotograferingen bara är en del av upplevelsen.

 

En annan fördel att låta någon annan sköta fotograferingen är att man själv kan släppa allt och bara stå bredvid eller varför inte vara med på bilderna med sin familj. Tänk vilka minnen man skapar till sina barn, genom att föreviga en trevlig stund tillsammans.

 

Men det viktigaste av allt är att det är på barnets villkor.

 

Jag har valt att rikta in mig på lite olika skeden under barndomen och inom familjen.

 

 

Bebis – Barnet från nyfödd till 1år

Barn – I alla åldrar efter 1 år

Familj – Alla gemensamt ♥

IMG_8724
IMG_8488
IMG_0205_test

Nyfödd & Bebis

Nyföddfotografering sker i dagsläget i mycket begränsad utsträckning och då i hemmet.

 

En vanlig bebisfotografering rekommenderas upp till barnet är 1 år och allra helst innan barnet lärt sig gå (8-10månader) Detta sker då utomhus och jag har rekvisita som lånas ut om man själv inte har speciella önskemål.

IMG_0264_1

Barn

Efter det att barnet lärt sig gå är det full rulla och mycket spring. Det är då lämpligt med en fotografering där barnen får möjlighet att just röra på sig och leka. För mig är det viktigt att barnen har kul och fotograferingen blir bara en del av leken.

 

Viktigast av allt är att allt är på barnens villkor!

fotografmarih-kristina13webb

Familj

I ärlighetens namn, hur många bilder har ni på er alla i familjen gemensamt?

Ta tillfället i akt att boka en fotografering medans ni leker eller tar en picknick på stranden. Låt er slappna av och överlämna fotograferingen till någon annan.

Glöm inte att ni också kan bjuda med hunden, mormor eller varför inte kusinerna. 

IMG_0256
IMG_0140
IMG_0339

så här går det till

Bokningsförfrågan

För att boka en tid fyller du i “Bokningsformuläret” längst ner på denna sidan.

Observera att en förfrågan inte är bindande förrän vi bekräftat datum och tid. 

 

Då jag endast tar emot ett begränsat antal bokningar per månad och det snabbt blir fullt i kalendern är det viktigt att vara ute i god tid, kanske också vara öppen för en fotografering en vardag.

 

 

Skulle ert önskade datum vara ledigt bokar vi in denna dagen! 

 

Då jag inte tar ut någon bokningsavgift är det viktigt att svara på mailet ni får av mig gällande möjliga datum, ert datum är inte bokat förrän jag har bekräftat detta tillbaka i mail. Jag svarar normalt inom 24timmar på er förfrågan och för att mitt svar inte ska försvinna i “skräpposten” så kommer jag även skicka er ett sms på att ett svar finns på förfrågan.

planering

Kontakten sker i första hand per mail men jag finns alltid tillgänglig på mobilen om man önskar detta hellre. När det gäller fotoplatser så har jag självfallet mina egna favoriter som jag rekommenderar men jag är också lyhörd och tittar gärna på alternativ om ni har en plats som är speciell för er. För mig är  platsen mycket viktigt för att jag ska kunna leverera ett så gott resultat som möjligt.

 

Jag har lite rekvisita till utlåning om så önskas, annars kanske barnen själva har ett favorit gosedjur eller bok de gärna läser som ni kan ta med. Det är viktigt att tänka på att man gör detta utefter barnens förmåga och villkor. Det är ingen som tvingar dom om dom inte vill.

 

Ni kommer även innan fotograferingen få tillgång till en alldeles personlig moodboard för att jag ska kunna lära känna er och era önskemål ännu bättre och ha möjligheten att ge er en alldeles speciell upplevelse.

Fotografering

När datum är bestämt sänder jag ut mer information om vad som är bra att tänka på både före och under själva fotograferingen och bara några dagar innan fotograferingen stämmer vi av det sista.

 

Vi möts sedan upp på den plats vi gemensamt bestämt oss för och det är då viktigt att barnen får en möjlighet att lära känna mig innan jag plockar fram min kamera.

 

En av de allra viktigaste sakerna när barn är involverade är att våga ta det som de kommer. Det är inte alltid barnen är på humör eller ens vill bli fotograferade. Jag gör vad jag kan och ni kan hjälpa mig genom lek. Jag ber vänligast att ni undviker mutor eller liknande då detta tyvärr allt som oftast har motsatt effekt på barnen.

 

Fotograferingen tar ca.60minuter eller så länge barnen orkar.

En fotografering ihop med mig är lättsam och vi har roligt ihop!

Bildleverans

Efter vår fotografering gör jag ett urval av de bilder som vi har tagit. Jag gör detta med stor omsorg och kärlek för att kunna leverera de allra bästa bilderna. Urvalet innehåller ca.30 bilder. 

Inom 14 dagar efter fotograferingen skickar jag ett mail med en länk till ert personliga webbgalleri där ni i lugn och ro, hemifrån, välja ut era favoriter. 

 

När ni är färdiga med ert urval skickas en faktura via Frilans Finans och jag förbereder leveransen, inom några dagar levereras dessa till er via en ny länk. Ni kommer i samband med detta även få information om hur ni laddar ner eran egna app till mobilen, så att ni alltid har era bilder nära tillhands.

 

Samtliga bilder levereras färdigredigerade, både högupplösta och webbanpassade. Bilderna är era med fri användning för privat bruk. Då jag lagt ner mycket kärlek på bilderna blir jag alltid lika glad om någon vill tagga mig när man publicerar dessa, men det är självfallet frivilligt. Dock får inte bilderna säljas vidare och ingen egen efterredigering får göras!

Hoppas vi hörs av inom kort!

IMG_7412

Din investering

DITT PRIS: 2000 kr

Priset kan delas upp vid förfrågan! 1000kr vid bokning och resterande efter fotograferingen.

Extra favorit bilder: 200kr/st

Alla bilder inkl. fotograferingen: 3000kr

Lediga tider

Just nu är det många som skickar in sina förfrågningar!

Gör så här för störst chans att hitta en tid:

 

♥ Hör gärna av er 2–3 månader innan ni vill fotograferas
♥ Var öppen för att fotograferas en vardag
♥ Skulle ni vara sent ute går det alltid att höra av sig ändå, jag har en väntelista

APRIL
1 tid kvar
MAJ
1 tid kvar
JUNI
2 tider kvar
JULI
2 tider kvar
AUGUSTI
3 tider kvar
SEPTEMBER
3 tider kvar

Vad kul att ni vill boka en fotografering!

Jag svarar på alla mail inom 24 timmar.
Ibland hamnar mina svar i skräpposten därför skickar jag också alltid ett SMS när jag svarat dig.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN