Fotograferingsguide

Inför fotograferingen

KLÄNNINGAR

Jag erbjuder ett stort utbud av exklusiva gravidklänningar som är fria att låna under fotograferingen. Är du nyfiken på vad jag erbjuder? Lika bra att vi börjar här!

Klicka – HÄR – för att komma till min online garderob där du nu ska få välja vilka just du vill bli fotograferad i. Du ska skapa din egna favorit lista genom att klicka i det lilla ♥ nere till höger på bilderna. Du får välja upp till 3 st klänningar och eventuellt ha en i back-up. 

BLOMSTERKRANS & BUKETT

För att kunna lyxa till det hela lite extra erbjuder jag även blomsterkrans och buketter till fotograferingen. Genom ett fint samarbete som jag har med floristen i byn där jag bor kan jag dessutom erbjuda detta till ett mycket förmånligt pris, från 300kr. Blomsterkrans bokas i samband med fotograferingen och man kan då ha egna önskemål om färger eller låta floristen få egna händer och anpassa detta utefter ditt val av klänningar. Personligen tycker jag att blommor förhöjer och ger mer liv i bilderna och tycker såklart att du ska unna dig detta.

För att se lite exempelbilder där man använt sig av blomsterkrans kan man inne på samma länk som klänningarna klicka sig in på “Accessoarer”. 

 

Självfallet går det även bra att själv ordna med krans eller andra accesoarer, precis som att det är okey med att använda sina egna kläder under fotograferingen.

VAL AV FOTOPLATS

Inför er fotografering ska vi inte bara planera klädval utan även val av fotoplats. Genom att skapa en personlig Moodboard (collage) så får jag en uppfattning om vad ni gillar och hur ni önskar ha det. Klickar man sig vidare kommer man därför till “Miljöbilder”. Här finns bilder från platser där jag tidigare fotograferat och några av mina absoluta favoritplatser. Har ni egna önskemål om plats är jag självfallet lyhörd för detta, men för mig är platsen det viktigaste och att ljuset är som jag önskar. Därför rekommenderar jag gärna en plats utefter era önskemål i Moodboarden. 

 

KLÄDVAL TILL PARTNER/SYSKON

Med tanke på att du högs troligt kommer välja att låna någon klänning och att du har gjort dig fin och är aningen festklädd är det självklart mest passande att även pappa och eventuella syskon går i samma stil. Men kanske något enklare. 

Stilrena kläder så som chinos, skjorta, pullover eller liknande – slipsen kan vi dock lämna henna denna gången 😉

 

Utöver typ av plagg är kanske val av färger det allra viktigaste. Välj gärna lite dovare färger som matchar med de klänningarna du valt. Neutrala färger och alltså inte knall rött, neon rosa, svart eller kritvitt. Undvik gärna också plagg med tryck på, välj hellre enfärgat. Anledningen till detta är att det tar bort fokuset från i bilden. 

 

Klicka HÄR för att få lite inspiration till olika fina kombinationer. 

Bild klänningsgalleri

NEUTRALA FÄRGER

Efter det att ni som kund gjort klart ert urval av vilka bilder ni önskar köpa så tar jag ytterligare en titt på dessa och kan hända att jag behöver lägga lite mer tid på några av bilderna. Inom några dagar efter att ert urval är klart är bilderna klara för leverans. 
Bilderna levereras via ett webbgalleri och ni är då i behov av en dator för nedladdningen. Jag levererar endast bilder i .JPG format.
Bilderna levereras både hög- och lågupplösta.

 

Önskar ni dela bilderna med nära och kära kan ni göra detta via ert privata webbgalleri och ni kan ladda ner bilderna från flera olika enheter. 

Bilderna får självfallet inte säljas vidare och inga filter får i efterhand appliceras!

Detta är mitt konstverk och finns önskemål förväntar jag mig att ni tar det direkt med mig.

 

 

Bildlagring & Bildpublicering

Era bilder lagras i 1 års tid efter fotograferingen. Skulle ni bli av med dom, datorn gå sönder eller ni önskar beställa fler från utkastet, då löser vi det självfallet.

Efter 1 års tid lagras endast de bilder som jag valt ut och som eventuellt representeras i portfolio, sociala medier, hemsidan eller liknande sammanhang.

Alla bilder lagras på en extern hårddisk och en molnbaserad tjänst för allas säkerhet.

Kunden godkänner att fotografen får använda bilderna i sin normala marknadsföring. Önskar ni godkänna bilder först innan publicering så ordnar vi givetvis detta.

Användningsrätt

Ni får använda bilderna fritt på internet, framkalla och skapa produkter. Bilderna får inte ändras på något sätt efter leverans, detta gäller även filter på t.ex. Instagram eller göra bilderna svartvita. Ni får gärna använda bilderna som profil/omslagsbild på Facebook. 

 

Vid publicering blir jag glad om ni vill ange Foto: @fotografmarih #fotografmarih

Personuppgifter (GDPR)

De personuppgifter som kommer att sparas är uppgifter om uppdrags kontakt, kontaktuppgifter samt bilder. Kontaktuppgifterna sparas i 7 år då det är ett krav enligt bokföringslagen.

 

Efter 7 år kommer uppgifterna tas bort och kvar är då bara bilder som jag förbehåller mig rätten att spara utan tidsbegränsning om inte annat avtalats skriftligen.

 

Uppgifter kan komma att delges till tredje part så som revisor eller myndigheter om lagar och regler kräver det. Som kund har du dock alltid rätten att begära ut den informationen som finns lagrad. 

 

Undrar du över något är Ni alltid välkomna att ta kontakt.

Presentkort

Presentkort är giltiga i ett år från inköpstillfället, om inte annat anges. Presentkortet är inte personligt och därför en fin present att ge bort.


Det går inte att byta in presentkortet mot kontanter. 

Ångerrätt 14 dagar från inköp.