Hur man lyckas med en avslappnad familjefotografering!

Nervös inför att boka en familjefotografering? Rädd för att barnen inte ska lyssna och inte alls vilja vara med på foto?
LÄS DÅ DETTA INLÄGGET….

Att ha barn och att fota barn kan absolut vara en utmaning. Men att ha kul tillsammans är nyckeln till att fånga de mest
fantastiska och genuina ögonblicken. 

Först och främst, låt oss inte glömma bort att barn är barn! De är fulla av energi och kreativitet, och det är dessa egenskaper som gör dina familjefoton
verkligen speciella. Genom att uppmuntra till lek och låta barnen vara sig själva kan vi fånga deras äkta leenden och spontana glädje. När man fotar barn är det bäst att alltid stå redo med kameran – de bästa bilderna är de vi tar när barnen inte alls är beredda på de. 

Lekfullhet är en viktig faktor för att skapa en avslappnad och rolig atmosfär. Varför inte prova på några lekar eller aktiviteter under fotosessionen? Jag älskar att blåsa såpbubblor, hoppa i lövhögar och leka kurra gömma – möjligheterna är oändliga! Detta gör inte bara fotograferingen roligare, utan ger skapar också ett minne av en rolig stund som kanske inte alls kommer kännas som en foto session för barnen.

Att inkludera hela familjen i aktiviteterna gör allt ännu roligare för alla. Sjung och klappa händerna, dansa till er favoritmusik eller se vem som kan stå längst på ett ben? Genom att delta i aktiviteterna blir fotograferingen en gemensam upplevelse och skapar varma minnen för både barn och föräldrar.

Sist men inte minst – skulle det trots alla våra upptåg
och lekar vara så att barnet/barnen inte är på humör under fototillfället hänger vi inte läpp för de. Då ser man till att genomföra fotograferingen vid ett annat tillfälle. Så om du nu är en av de som tvekar på att boka en familjefotografering tycker jag att du ska släppa denna
oron och ge det en chans – det kommer bli roligt!!

Låta barnen vara barn så kan vi skapa magiska och äkta foton som kommer att bli älskade minnen för hela livet.
📸💕

Familjefotograf i Skåne
FotografMarih
Familjefotografering under lättsamma förhållanden utomhus.